Kunstprojecten Noorderstation Aanmelden  Voor alle informatie over de Kunstprojecten Noorderstation kun je terecht bij Aimée Terburg
telefoon: 06-17764767
e-mail: aimeeterburg[at]gmail.com

Ruimten
Twee trappenhuizen aan weerszijden van het café van station Groningen Noord, ooit groezelig, zijn omgetoverd in kunstruimten. Er is een betonnen dak op gezet en een glaspui voor geplaatst. Reizigers betreden de perrons nu via nieuwe, open trappen.
Beide ruimten bestaan uit een smal voorportaal achter een glazen wand. De ingang is aan de zijkant van de glazen pui. De trap van 2,42 m breed leidt omhoog naar een overloop van 5,24 meter breed en 1,80 tot 3,24 meter diep. Vandaar kun je nog wel verder omhoog, maar niet meer het perron op. Je kijkt door een driedelig raam tegen de benen van de wachtenden aan. Dat laatste stuk trap lijkt nu op een tribune, om op te gaan zitten en naar beneden te kijken, waar zich iets kan afspelen op het platform.

Voor bouwtekeningen: klik hier
Voor foto's: klik hier. kijk voor meer foto's onder "projecten".


Faciliteiten
Beide ruimten beschikken over een groot aantal contactdozen. Er zijn aansluitingen voor internet en telefoon via kabel, maar er is geen abonnement. Ziggo heeft op deze kabel het monopolie.
In beide ruimten is een klein wastafeltje met water.
Er mogen gaten geboord worden. Voor de betonnen wanden is een degelijke klopboor nodig. Eén wand is met hout betimmerd.
Er is een elektrische verwarmingsradiator aangebracht, maar deze slurpt gigantisch veel stroom en levert nauwelijks warmte. In de winter kun je er wel werken, maar stil zitten wachten op bezoekers raden we af.
Er is geen toilet. Het café is na een brand in 2020 voorlopig gesloten.