Bart Art Box


 

Wij zijn vijf kunstenaars. Wij zijn vijf lichtbelegen witte mannen, werkend in hetzelfde ateliercomplex in Groningen. Het is daar géén klassieke broedplaats: onze vijf totaal verschillende, van elkaar afgesloten atelierwerelden buitelen op een expositie in Thesinge over elkaar: geometrische vertes van Hans Goudsblom, piepkleine sculpturen van Edwin van Wijngaarden, abstracte damesportretten als wilde kleurexplosies van René de Rooze, perfect afgewerkte WAC-schilderijen van Gert van Oortmerssen en de soms rafelige, extreem onperfectionistische met verf gegoten cirkelwerken van ondergetekende.

Kijkers mogen de vijf dooreengeregen werelden van elkaar gaan onderscheiden. Zij mogen bepalen of het de makers na drie dagen discussiëren, klauteren en schroeven visueel gelukt is elkaar recht te doen. Wij vinden van wel, maar misschien hebben we volgens sommigen ergens een vloek gecreëerd. Voor de nieuwsgierigen staat wat van wie is op een lijst, zodat ze ook de zijpaden kunnen duiden, die sommigen van ons betraden.

Op de foto één vers werk van mij, vooralsnog bijgenaamd Quintessence, acryl op calqueerpapier, 600x155 cm, met aan de voet tien kleine art processors, die ik nog recht wil leggen. De tentoonstelling gaat heel snel na dit bericht open, zondag 13 september om 15:00 uur. Ik zal er zijn, maar ga om 16 uur even afhaken om te proberen de "Vort" oftewel verloving van mijn Londense dochter te volgen.

Kom eventueel in alle rust op één van de middagen na de opening: zaterdag en zondag 13:00-17:00 van 19 september t/m 18 oktober 2020. Laat het weten, dan kom ik ook. Het is voor mij elfeneenhalve kilometer fietsen. Automobilisten kunnen ruim parkeren. Openbaar vervoer is helaas ver weg; de haltepaal voor de deur is uit betere tijden.

plek: Bart Art Box Boerderij 4, Thesingerweg 4, 9797TG Thesinge NL (ver buiten het dorp!).